Altcoins een betere investering dan Bitcoin?

2017 was hét jaar van de Bitcoin. Plafond na plafond werd doorbroken. Op haar hoogtepunt tikte de digitale munt zelfs de € 18.000 per Bitcoin aan. Een ongekend record waar veel over geschreven en gesproken werd.

Maar intussen zijn we bijna aan het einde van 2018 en gaat Bitcoin voor een “schamele” € 6.000 van de hand.

 

Spijt

In de Bitcoinhype gingen ongelooflijk veel mensen mee. Ze kochten Bitcoin voor steeds hogere prijzen. Henk Verschuur was een van hen. Hij kocht Bitcoin tegen een bedrag van € 13.000 per Bitcoin. “Ik investeerde in totaal € 50.000 aan Bitcoin. Het kapitaal dat ik in twee jaar opzij had gezet. In december was ik de koning te rijk. Want mijn 4 Bitcoins waren ineens € 20.000 meer waard. Maar ik had me niet voldoende verdiept en toen de prijs gruwelijk snel begon te zakken (in januari en februari 2018, red) kon ik ze niet meer van de hand doen…”

Net als velen zit Verschuur nu met een groot verlies, wachtend tot de prijs ooit weer gaat stijgen.

 

Bieden altcoins een mogelijkheid?

Cryptofanaten kennen de term “altcoins” maar al te goed. Met “altcoins” worden alternatieven bedoeld. Altcoins zijn bijvoorbeeld Ethereum (waar je ook een hoge prijs voor betaalt), Ripple, Stellar Lumens en vele, vele andere munten.

Op zich zijn altcoins een mogelijkheid, stelt Matthijs Rotgans, cryptokenner pur sang. “Het is alleen de vraag welke van die duizenden munten de volgende Bitcoin gaat zijn. Als die er al is.”

De cryptogekte kan zomaar om zich heen gaan slaan. Wie dan op het juiste paard gewed heeft, is spekkoper. Op websites als bitcoinsaltcoins.nl kun je een goed overzicht krijgen van welke altcoins er zijn.

 

1 belangrijke tip

Rotgangs geeft beginnende cryptocurrency-investeerders 1 tip: “Ga niet voor de goedkoopste munten, maar kijk naar de market cap. Hoe realistisch is het dat een munt waarvan 1 miljard exemplaren in omloop zijn € 1.000 waard wordt? Je hebt het dan over een totale waarde van € 1.000 miljard. Dat gaat niet gebeuren…”

Het wordt dus zoeken naar die nieuwe munt die de Bitcoin gaat overtreffen… of er in de buurt komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *