Beginnen met cryptocurrency

Als je de berichten mag geloven heeft zo’n beetje 1 op de 4 huishoudens cryptomunten in bezit. Dat is volgens een meting begin februari 2018. Het is niet vreemd dat veel mensen tot de aanschaf van digitale valuta zijn overgegaan, als we kijken naar de groei die de Bitcoin heeft gemaakt. Deze munt ging in 2017 meerdere malen over de kop en was aan het eind zo’n 18.000 euro waard. Veel geld voor een munt waar je er enkele jaren nog een stuk of 30 van nodig had voor 1 pizza!

Cryptocurrencies zijn dus meer dan interessant. Veel mensen willen beginnen met cryptocurrency, maar weten niet zo goed hoe. In dit artikel geven we je kort een idee van hoe je met crypto trading kan beginnen.

 

Cryptocurrencies kopen

Om te beginnen moet je cryptocurrencies gewoon kopen. Je kunt bijvoorbeeld Ripple kopen, maar ook Ethereum, Litecoin of tal van andere altcoins (alternatieve munten, los van de Bitcoin). Het kopen van cryptocurrencies doe je op websites als:

  • eu
  • eu
  • eu

Of op een van de vele buitenlandse exchanges.

Voor beginners worden de voorgenoemde websites aanbevolen. Betalingen verlopen vlot en gemakkelijk via iDeal, je hoeft niet al teveel gegevens aan te leveren alvorens je kunt beginnen en de service is gewoon goed.

Maar zodra je wat verder bent, heb je misschien wel meer oren naar buitenlandse exchanges.

 

Exchanges

Op exchanges kun je terecht met digitale valuta (en soms met dollars). Je koopt op exchanges niet echt cryptomunten, maar je ruilt ze. Heb je bijvoorbeeld 0,4 Bitcoin? Dan kun je daar een deel van omzetten in Ripple, Stellar Lumens of Verge. Het is eigenlijk maar net welke cryptocoin je wil hebben naar welke exchange je gaat, want niet elke exchange heeft elke munt.

Verdiep je hier dus goed in van tevoren!

 

We willen winst maken!

Het belangrijkste van de handel in cryptogeld is dat we winst kunnen maken. Dat doe je niet door zomaar in het wilde weg wat munten te kopen. Volg daarom de tips hieronder om de aanschaf van cryptomunten zinvol te houden:

  • Koop nooit zomaar een munt zonder je erin verdiept te hebben (op de eigen website van de munt – en ieder respectabele munt heeft een website! – kun je de whitepapers en plannen lezen, maar bovenal de onderliggende technologie);
  • Koop alleen als je vertrouwen hebt in het succes van de munt (en de technologie echt hoogstaand is);
  • Spreid je crypto’s en koop niet van één munt heel veel (maar liever van alles een beetje minder veel);
  • Handel niet in paniek. Gaan de koersen omlaag? Dan geldt HODL als je vertrouwen hebt in de munt. Want HODL (een verbastering van Hold) voorkomt dat je met schuld te vroeg uitstapt. En iedereen die in crypto’s handelt weet dat er een enorme wisseling van koersen is;
  • Volg sociale media over je munten en lees de berichten die rondgaan. Je krijgt dan een goed idee van hoe de meningen zijn over je crypto;
  • Houd rekening met de market cap. Hoe lager die is, hoe minder munten er in de omloop zijn, hoe groter de kans dat je een succes te pakken hebt…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *