Lees een boek over beleggen

Wanneer je begint met beleggen, is het handig om naslagwerk tot je beschikking te hebben. De wereld van beleggen is complex, en een goede basis is belangrijk. Inmiddels zijn er tal van boeken over beleggen te vinden. Een boek over beleggen hoort thuis in de boekenkast van zowel de beginnende en ervaren belegger. Je kunt nieuwe inzichten opdoen en situaties spiegelen aan de literatuur. Je bent immers niet de eerste belegger. Het wiel is al voor je uitgevonden en daar mag je gerust gebruik van maken.

Boeken over beleggen voor beginners

Als je begint met beleggen en nog weinig van de financiële wereld geproefd hebt, is het verstandig de basis tot je te nemen. ‘Beleggen voor dummies’ is een uitstekend begin. Dit boek neemt je bij de hand en behandelt onderwerpen als aandelen, obligaties, fondsen, en meer. Inmiddels is er een nieuwe editie verschenen welke waardevolle strategieën voor je uitstippelt. Een ander interessante titels is ‘De intelligente belegger’. Het wordt beschouwd als de bijbel van de beleggerswereld. Volgens Warren Buffet is het zelfs de beste titel over beleggen ooit.

Uiteraard heeft Warren Buffet ook een boek over beleggen geschreven. In zijn boek ‘Leer beleggen als Warren Buffet’ deelt hij zijn filosofie en worden beleggingsstrategieën helder uitgelicht. ‘Leer beleggen als Warren Buffet’ is ook voor de ervaren belegger een titel om op de wensenlijst te zetten. In ‘Beleggingswijsheid – lessen, tips en inzichten van ’s werelds beste beleggers’ delen ervaren beleggers hun lessen. Daarnaast vertellen beleggers als Donald Trump, Peter Lynch, en meer hoe zij met hun emoties omtrent beleggen omgaan. Want ook daarmee krijg je te maken.

Andere boeken over beleggen

Wanneer je eenmaal de basis onder de knie hebt, zijn er veel boeken met aanvullende achtergrondinformatie. Zulke titels helpen je om de literatuur vanuit verschillende perspectieven te bekijken. In ‘One up on Wall Street’ legt Peter Lynch uit waarom Wall Street niet altijd de slimste investeringsmogelijkheden ziet. Verder bespreekt Robert Shiller in ‘Irrational Exuberance’ hoe bubbels in de financiële markten uiteenspatten en waarom trends plots kunnen oplossen. Een ander interessante titel is ‘Liar’s Poker’ van Michael Lewis. Het boek geeft je inzicht in de werkwijze van de Salomon Brothers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *