Redenen om te gaan beleggen

Laten we bij het begin beginnen. Waarom kocht je dit boek of kreeg je het in je handen gedrukt? Misschien om de volgende redenen:

  • Je hebt geen geld, maar wilt het wel gaan opbouwen. De meeste personen vallen in deze categorie. Je wilt wat geld investeren en dit laten groeien, maar weet niet waar te beginnen. Was het weggegooid geld om dit boek te kopen? Is beleggen niet alleen iets voor de allerrijksten of geldexperts? Nee! Zelfs iemand met een gigantisch gat in zijn hand kan van een beetje geld veel geld maken.
  • Je hebt wat geld, wilt meer en neemt al je beleggingsbeslissingen zelf. Je bent de traditionele belegger die streeft naar vermogensopbouw. Je belegt en wilt er nog beter in worden. Kan dit boek je nog wat wijsmaken? Absoluut: dit boek is niet alleen geschikt voor mensen zonder ervaring. Zelfs een belegger die al tientallen jaren lang belegt, zal tips uit dit boek halen.
  • Je hebt geld, wilt meer en laat momenteel iemand anders voor je beleggen. Misschien heb je het te druk, ben je te lui of heb je de kennis niet om zelf te beleggen. Je wilt zelf gaan beleggen of misschien meer weten van beleggen om te kunnen controleren of je beheerder of fondsmanager zijn werk wel goed doet. Goede keuze! Het wordt tijd dat die beheerder van jouw geld kritisch onder de loep wordt genomen. Hij beheert immers jouw zuurverdiende geld en krijgt daar goed voor betaald. En doet hij zijn werk niet goed, zelf doen is leuker en goedkoper. Maar wil je zelf beleggen, dan is kennis noodzakelijk wil je niet in tien sloten tegelijk lopen. Dit boek geeft je voldoende kennis om zelfstandig aan de slag te kunnen gaan.