Het kiezen van een broker: 3 stappen

Als je gaat beginnen met beleggen dan is het prettig om te weten waar je het beste terecht kunt om aandelen of valuta te kopen. Op internet zijn er tientallen brokers waar je uit kunt kiezen; de een heeft weer andere unieke voordelen dan de ander.
Maar hoe weet je nu welke broker het beste past bij jouw wensen binnen het online beleggen? En waar zoek je uit hoe betrouwbaar een broker eigenlijk is? In dit artikel vertellen wij je hoe je in 3 stappen een goede broker kunt vinden.

1. Ga na wat jij belangrijk vindt

Aanmelden bij een online broker moet altijd goed worden doordacht: wat vind jij zelf belangrijk als het aankomt op online beleggen? Wil je handelen in specifieke valuta, heb je een aantal aandelen in gedachte of wil je graag direct kunnen kopen en verkopen?

Door vooral rekening te houden met je eigen wensen is het een stuk eenvoudiger om de juiste broker te kiezen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je sneller aan de slag kunt met online beleggen; het bevordert ook de manier waarop je de komende tijd gaat beleggen.
Want als jij gebruikmaakt van een brokerplatform dat precies aansluit bij jouw wensen dan is het een stuk gemakkelijker om hiermee te werken en hierdoor ook een stuk beter om er winst mee te maken.

Zet dus voor jezelf op een rijtje wat je belangrijk vindt als je gaat starten met beleggen: zoek je specifieke aandelen? Wil je microbetalingen kunnen uitvoeren? Wat is het budget waarmee je gaat beleggen?
Wellicht vind je het juist belangrijk dat je er een mooie bonus bij krijgt. Dat beschrijven wij verder in punt 3.

2. Lees wat anderen zeggen

Niets geeft zo goed weer wat een broker voor je kan betekenen als de recensies van andere gebruikers. Want als anderen er tevreden over zijn dan is de kans natuurlijk groot dat jij dit ook zult zijn. Ga daarom op zoek naar online reviews van andere beleggers die met specifieke brokers hebben gewerkt.

Wellicht volg je op dit moment een blog van een handelaar en lees je vol enthousiasme over hoe deze handelaar snel en veel geld met online beleggen heeft kunnen binnenslepen. Het is in dit geval handig om na te gaan welke broker de handelaar gebruikt. Nu kun je net als hij/zij volop gebruikmaken van de mogelijkheden.

3. Let altijd op de bonus

Het mooiste van een nieuwe aanmelding bij een broker is toch wel de bonus. Bij sommige brokers kun je tot wel €2.000 aan extra belegtegoed ontvangen als jij je aanmeldt. Dit kan een grote invloed hebben op de mate waarin jij een broker geschikt acht. Als jij graag veel extra belegtegoed wilt dan kun je beter kiezen voor een broker zoals Markets.com of Plus500; deze geven beiden een hoge bonus.

Vooral beginnende online beleggers hebben veel baat bij deze bonus. Dit gratis belegtegoed stelt je in staat om risicoloos en kosteloos aan de slag te gaan met het kopen van aandelen of valuta. Zo kun je alle ins en outs leren zonder de normale risico’s van beleggen te lopen.