Waarom beleggen in goud?

Goud is een van de meest waardevolle edelmetalen op de wereld, en iets wat ook overal als betaalmiddel kan worden gebruikt. De reden hiervoor is dat het zeldzaam is en er nog altijd een grote vraag naar is, terwijl er weinig aanbod is. Doordat de goudprijs al jaren stabiel is gebleven is het een van de meest betrouwbare manieren geworden om uw vermogen te verzekeren. Zo is de goudprijs nog steeds niet gekoppeld aan andere valuta’s als de dollar of de euro waardoor de koopkracht van deze edelmetaal al jaren stabiel is gebleven. Daarnaast is goud een fysiek iets waardoor de waarde altijd wordt behouden en is er ondertussen al bijna 100% van de geschatte goud al gedolven wat inhoudt dat er niet meer gemaakt kan worden. Dit terwijl Europees geld nog steeds wordt bijgedrukt en geen waarden heeft buiten de EU, en hierdoor de inflatie wel hoger kan worden.

Hoe zit het met zilver?

Zilver is naast goud ook een belangrijke edelmetaal wat vaak wordt gebruikt in de industrie. Zo wordt het in ziekenhuizen gebruikt als antibacterie en in de elektronica. Echter is Goud toch voordeliger dan Zilver vanwege de volgende redenen:

  • Naast de zilverprijs betaal je daar bovenop ook 21% btw, wat bij goud niet het geval is.
  • De zilverprijs is laag, terwijl goud al 65x duurder is geworden.

Op welke manieren kan je investeren in goud?

Er zijn 6 manieren waarop je kan investeren in goud, in dit artikel lichten wij 3 manieren toe namelijk investeren in gouden munten, goudbaren en gealloceerd goud. Goudbaren en goudenmunten zijn een goedkope manier om te investeren in goud, omdat het fysiek goud betreft. De meest gekochte goudbaren zijn van 12,5 kilo echter zijn deze niet toegankelijk voor particuliere investeerders, welke vaak dan voor goudbaren van 1 kilogram kiezen of voor gouden beleggingsmunten kiezen zoals de Krugerrand welke een waarden hebben van ongeveer 1200 euro. Hierbij geldt wel dat hoe minder gram goud het bevat, hoe duurder het wordt, daarnaast is een nadeel dat er bovenop de aankoop van goudenmunten een premie moet worden betaald. Een derde mogelijkheid is om te investeren in gealloceerd goud wat inhoudt dat een aanbiedende partij beschikt over een goudopslag en waar u dan een gedeelte van mede-eigenaar wordt.

Meer informatie over de mogelijkheid tot het investeren in goud en de actuele goudprijs vindt u op thesilvermountain.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *